www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Criterium: Thuiszege voor Alain Renkin
29.04.2012 - 19:18, jdh

Zaterdagavond namen zo'n 60 teams de start in de Criterium-nevenwedstrijd van de Rallye de Wallonie. Kris Cools (Lancer Evo X), de winnaar van de manche in Tielt, nam de beste start op de proef van Crupet. Alain Renkin (Lancer Evo 9) reed dan weer de scratch in Natoye maar het was Cools die als leider de eerste korte wedstrijddag mocht afsluiten, 2" voor Bouts (BMW M3) en 6" sneller dan Renkin.

Vanmorgen liet Bouts meteen een minuut liggen op de openingsproef terwijl Cools zijn leiderspositie verder verstevigde met vier opeenvolgende besttijden. Helaas liep het in de eerste proef van de laatste ronde mis voor de voormalige Belgische kampioen karting. Cools ging van de baan en liet de leiding aan Renkin, die ondertussen een mooie voorsprong had op Franky Boulat (BMW M3). Renkin stelde de zege voor eigen volk veilig en liet de laatste scratches aan Manu Bouts, die nog tweede finishte nadat Boulat nog lek reed in de laatste proef.

Francis Soete (Renault Clio) werd in extremis mooi vierde na de late opgave van Alain Daco (Peugeot 306). Bourgeois (CitroŽn C2 R2 Max) werd vijfde voor Sacrť (BMW M3) en Beaufort (Renault Clio). De rest van de top-10 werd vervolledigd door drie Vlamingen: Vermeulen (Corsa Kit Car), Lommers (BMW M3) en Hanegreefs (Peugeot 206).

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws