www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: BFO Award voor Cédric De Cecco
29.04.2012 - 19:51, persbericht bfo brc

Dit weekend werd de derde manche van het BFO Belgian Rally Championship verreden. De Rally van Wallonië, een zware, driedaagse wedstrijd, bleek bijzonder verraderlijk door het wisselvallige weer. Zoals na elke manche van het kampioenschap, werd één piloot extra beloond voor zijn uitzonderlijke prestatie met de BFO Award en de bijhorende gratis inschrijving voor de volgende wedstrijd.

Een bijzonder geëmotioneerde Cédric De Cecco mocht de BFO Award in ontvangst nemen. Met zijn Mitsubishi Lancer EvoX domineerde De Cecco de strijd in Groep N drie dagen lang. Alleen bleek de laatste proef er teveel aan... Door een lekke band glipte de zege in Gr.N in extremis nog door de vingers. De Cecco zag een schitterende vijfde plaats verloren gaan en werd achtste. De jury van de BFO Award oordeelde dat die brute pech geen afbreuk deed aan de sterke wedstrijd van de 27-jarige piloot uit Rétinne. De BFO Award was een mooie troost voor Cédric De Cecco, die met tranen in de ogen de finish bereikte...

"Het is verschrikkelijk... Ik heb het ganse weekend gedomineerd. Zowel zaterdag als zondag heb ik geen risico's meer genomen en me gewoon geconcentreerd op de tijden van Colsoul en Cunin om de leidersplaats in Groep N veilig te stellen. Om zeker niet lek te rijden, vermeed ik de diepe koorden. En dan gaat het toch nog mis... Bij het verlaten van het onverhard in Vedrin voelde ik plots dat we links vooraan een lekke band hadden. Het is erg zuur om de zege zo te verliezen, maar ik ben blij dat de jury mijn prestatie opgemerkt heeft en geen rekening houdt met deze brute pech."

De winnaar van de BFO Award krijgt, naast een deelname aan de BFO Academy, ook een gratis inschrijving voor de volgende manche van het BFO BRC, meer bepaald de Sezoensrally, die binnen drie weken op de kalender staat.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws