www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Review Snijers: "Geen strijd is voor niemand leuk"
29.04.2012 - 19:55, persbericht

Patrick Snijers en zijn co-rijder Johan Gitsels zijn op de tweede plaats geŽindigd in de rally van WalloniŽ, de derde wedstrijd van het BK rally. Het duo reed met de Logi-technic Sleuyter Mini een fantastische wedstrijd maar botste op een superieure winnaar.

"Als je Pieter Tsjoen niet meetelt hebben we eigenlijk gewonnen" knipoogt Patrick Snijers. "Eigenlijk rijdt hij in een andere categorie. Johan, ikzelf en samen met ons het volledige Logi-technic Sleuyter Rallyteam kunnen niet anders dan tevreden zijn over onze wedstrijd. Alleen zijn we tweede, en daarvoor zijn we niet naar Namen gekomen. De ingenieur van Prodrive krapte zich enkele keren achter de oren toen hij tijdens de assistentie de data bekeek. Geloof me, we hebben alles uit de Mini gehaald en een fantastische koers gereden. Jammer genoeg volstaat dat niet voor de zege. Wij hebben vorig jaar gekozen voor een WRC van de nieuwe generatie. Een Mini met 1600cc motor, met turbo en een kleinere luchtinlaat vergeleken met de oude WRC's. Tsjoen is een fantastische rijder maar zijn wagen is op dit moment gewoon te sterk voor alles en iedereen. Hij wint wel maar echt strijd is er niet en dat is voor niemand leuk. Misschien moet de RACB naar volgend jaar toe eens denken om een BOP (Balance Of Performance) test te organiseren zodat we toch met min of meer gelijke wagens aan de start komen."

Co-rijder Johan Gitsels debuteerde in de Rally van WalloniŽ. "Dit was geen evidente rally. De weersomstandigheden zorgden voor een extra moeilijkheidsgraad waardoor het moeilijk was om de juiste bandenkeuze te maken. Die keuze was niet altijd optimaal maar eigenlijk nooit slecht. Het is jammer dat we ten opzichte van Pieter op de lange rechte stukken steeds moeten passen. Patrick heeft een prima wedstrijd gereden. Hij rijdt technisch heel goed, hij rijdt snel maar we missen wat kracht. We gaan binnenkort met Prodrive rond de tafel zitten om te bekijken wat we kunnen doen. Tussen nu en de Sezoensrally wordt de motor gereviseerd zodat we daar eigenlijk met een zo goed als nieuwe krachtbron aan de start zullen staan."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws