www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Review CitroŽn Trophy: Burton wint in groep R
30.04.2012 - 18:28, persbericht

De Rally van WalloniŽ bleek dit weekend bijzonder selectief voor de tenoren. Caren Burton reed, op het snelle parcours dat door de wisselende weersomstandigheden erg verraderlijk was, een bijzonder sterke wedstrijd. De piloot uit Spa, die ondertussen uitgeweken is naar het Groothertogdom Luxemburg, rukte stelselmatig op in het klassement om op een knappe 12de plaats algemeen te finishen. Als bonus won hij de Groep R en daardoor komt hij ook mee aan de leiding in de tussenstand van de CitroŽn Racing Trophy Belux naast Mathieu Arzeno.

"Ik ben heel blij met dit resultaat, want het leek in het begin van de wedstrijd utopisch," lachte Caren na de finish. "Het was al zes maanden geleden dat ik nog gereden had en vorig jaar maakte ik uiteindelijk ook niet zoveel kilometers. Ik miste ritme en ervaring in vergelijking met Demaerschalk. Helaas werd hij te vroeg uitgeschakeld en had ik een gebrek aan concurrentie in de Trophy. Maar, ik heb me geamuseerd. De CitroŽn DS3 is een fantastische wagen. Ik speel graag met de afstellingen en ik begin de DS3 goed onder de knie te krijgen. Ik kijk al uit naar de volgende confrontatie met Kevin en de rest."

Door een lekke band op de showproef op de Citadel, verloor Kevin Demaerschalk vrijdagavond een halve minuut. Op de eerste 'echte' proef nam hij zaterdagochtend weer de leiding van het CitroŽn-peloton, maar op de volgende proef moest hij zijn wagen echter aan de kant zetten door een defecte benzinepomp. Zo lag de weg naar de zege open voor Caren Burton. De derde smaakmaker had nog minder geluk. RaphaŽl Auquier moest door een kapotte versnellingsbak vrijdagavond al opgeven.

Zoals verwacht, konden Geoffrey Vander Schelden en Armand Fumal het ritme van de tenoren niet volgen. Armand Fumal, derde op het podium, was enthousiast over zijn ervaring met de DS3: "Dit is heel anders dan racen op circuit en zelfs niet te vergelijken met een wedstrijd zoals de 'Legends'. Het is bijzonder amusant. Ik heb zeker geen spijt van mijn 'reconversie'. Natuurlijk heb ik een gebrek aan ervaring, maar de DS3 R3 is een bijzonder indrukwekkende wagen, boordevol hoogstaande technologie en hij plakt aan de weg."

Victorien Heuninck eerste in R2
De andere prestatie van deze Rally van WalloniŽ staat op het actief van Victorien Heuninck. De Fransman had vorig jaar veel pech, maar deze keer kende hij een probleemloos weekend. Zijn snelheid had hij al meermaals getoond, recent nog in de finale van de Rally van Le Touquet. Heuninck kon die snelheid bekronen met een prachtige 18de plaats algemeen, als winnaar in klasse R2.

De verrassing van de wedstrijd werd Guillaume Dilley. De Brusselaar volgde na de eerste ronde op slechts 8", maar zaterdagavond werd hij gestopt door een gebroken aandrijfas. Quentin Collignon schakelde zichzelf uit door van de baan te gaan. Daarvan profiteerde Luxemburger Ronny Foxius, die zich zaterdag niet van de wijs liet brengen door een haperende motor. Zaterdag avond had Foxius ook problemen met de alternator, maar het bracht zijn tweede plaats niet in gevaar.

De tweede manche van de CitroŽn Racing Trophy Belux werd dan ook een triomf voor de dubbele chevron, want Caren Burton en Victorien Heuninck scoorden de dubbel in Groep R.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws