www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Complete voorbeschouwing Short Rally van Linter
03.05.2012 - 19:14, jdh - foto bonte

Het VAS-rallykampioenschap is dit weekend aan zijn eerste manche toe in het Vlaams-Brabantse Linter. Het wordt tevens de derde manche van het rallysprintkampioenschap. De deelnemerlijst wordt aangevoerd door Matthias Boon, de onbetwiste topfavoriet.

Vorig jaar was de Short Rally van Linter het toneel voor een mooi duel tussen 'youngsters' Boon en Langenakens. Laatstgenoemde concentreert zich momenteel volledig op het BK zodat streekrijder Boon, aan de start met een Subaru Impreza uit de stal van vader Jos, wellicht weinig tegenstand zal kennen. De strijd voor de dichtste ereplaatsen wordt ongetwijfeld interessanter met een resem 4x4-piloten tegenover enkele snelle BMW-rijders: Taveirne (Lancer Evo 9), Braeckevelt (BMW M3), Vleminckx (BMW M3), Schepers (Impreza), Vermeeren (Lancer Evo 9), Deveux (Lancer Evo X), Heusdens (BMW M3),... In extremis schreef ook David Croes zich nog in met een Renault Clio.

Het deelnemersveld telt zo'n 60 teams waarvan er 17 bij de Historics uitkomen. Favorieten in Divisie 4 zijn oa. Glorieux (BMW E21), Vandenberghe (Kadett) en Escort-piloten Lagae, Van Keer en Wyffels.

De regularity-deelnemers - die een gemiddelde van 49,99 km/u moeten aanhouden - gaan als eerst van start, gevolgd door de Historics en de 'moderne' wagens uit Divisie 1-2-3. (deelnemerlsijst rally - deelnemerslijst regularity)

Timing & Parcours
Het parcours is identiek aan dat van vorig jaar en bestaat uit twee KP's die elk vijfmaal gereden worden, goed voor 70 km KP. De eerste proef start om 9u, de laatste ronde om 17u.

Rallycentrum
Het wedstrijdcentrum is gelegen in en rond de voetbalkantine van SC Orsmaal, Helen-Bosstraat te Orsmaal (Linter). Toeschouwers die het wedstrijdcentrum willen bezoeken kunnen zich best parkeren op de parking van het gemeentehuis, gelegen in de Helen-Bosstraat te Orsmaal (Linter). Van daaruit is het een 300-tal meter te voet tot aan de voetbalkantine. Algemene inkom kost 10 Ä, het programmaboekje 5 Ä en beiden te verkrijgen in het wedstrijdcentrum op zaterdag tussen 11 en 19u en op zondag vanaf 7u.

Website organisatie: www.tienseveiligheidsclub.be

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws