www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Review: Boulat grijpt naast tweede plek in Criterium
03.05.2012 - 20:24, persbericht

Franky: "Dankzij de hulp van Garage Van Asbroeck is de motor tijdig terug klaargestoomd en hebben we onze Criterium campagne kunnen verder zetten. Ook het vele werk van Gunther moet benadrukt worden - met dank!

De rally begon zaterdag avond met twee lange nachtproeven. Voor mezelf was het enkele jaren geleden dat ik nog 's nachts heb gereden. Op een super snel en zeer technisch parkoers als de Wallonie is dat zeker niet eenvoudig. Tijdens deze twee nachtproeven hebben we reeds te kampen gehad met twee kleinere problemen, nl. een verstraler die was losgekomen en een draagarm van de achterwielophanging lichtjes krom na het raken van een borduur. Deze twee euvels leiden ertoe dat we het zondag gedeelte pas op een 7de plaats algemeen konden aanvangen. De service heeft schitterend werk verricht en beide euvels zondag zeer snel kunnen oplossen. De eerste proeven zondag morgen waren nat en was het opletten om niet in de fout te gaan. In de namiddag was echter de zon van de partij, we hebben de ganse namiddag zeer hard aangevallen om onze positie in het algemene klassement te verbeteren. Even werd onze opmars gestopt door een gesprongen benzineleiding, maar ook dit heeft de service snel kunnen oplossen. Op de tweede doortocht in Bois de Villers draaiden we onze eerste scratch in deze rally.

Op de voorlaatste proef zag het er zeer goed uit en stonden we terug op een 2de plaats algemeen met ruim een halve minuut voorsprong op onze naaste achtervolger Bouts met een E30 M3. Normaal kon er niets meer mis gaan en was de tweede plaats algemeen een feit. Helaas hebben we op de laatste proef nog meer dan 30 sec tijd verloren door een defecte band: zonder iets te raken is het loopvlak van de band is over de helft volledig losgekomen (zie foto). Dit verlies leidt ertoe dat we algemeen van een 2de naar de 3de plaats zijn teruggevallen. We zijn toch zeer tevreden met dit resultaat en dit is zeker een opsteker voor het ganse team na de tegenslag van de afgelopen weken."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws