www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Preview: De Cecco verspeelt groep N-zege in extremis
04.05.2012 - 19:51, persbericht

Cédric De Cecco en Cédric Pirotte hoopten dat de pechduivel die hen de zege had gekost in Klasse 3 in de TAC Rally deze keer niet mee zou rijden. Helaas, hij had zich blijkbaar goed verstopt in de Mitsubishi Lancer EvoX van TeamFloral en zette op de allerlaatste proef van de Rally van Wallonië zijn klauwen in de linkervoorband van de Lancer. Nadat ze de ganse rally hadden gedomineerd in hun categorie, voelde Cédric de zege weer door de vingers glippen...

"De overwinning en een prachtige zesde plaats algemeen op die manier verspelen, dat is verschrikkelijk," vertelde Cédric nadat de teleurstelling enigszins verwerkt was. "Toen ik voelde dat we lek gereden waren op het rechte stuk onverhard in Védrin, stortte mijn wereld in. Na een korte aarzeling, omdat we niet alles kapot wilden rijden, beslisten we om met die lekke band door te rijden naar de finish. We hoopten dat onze voorsprong van een minuut en vijftien seconden toch zou volstaan. Terwijl we net na de finish het wiel aan het vervangen waren, hoorden we dat we de overwinning met enkele tellen verloren..."

Na de finish was er nog een polemiek, omdat de winnaar in Klasse 3 het parcours schijnbaar niet zo nauwgelet had gevolgd: "Een dergelijke polemiek is niet mijn manier van handelen. Die lekke band kostte ons de zege, niet dat beetje afsnijden van een situatie waar het roadbook duidelijk over was. Zonder die lekke band had niemand daarover gesproken... Ik onthoud vooral de manier waarop we de categorie domineerden. We konden stelselmatig onze voorsprong om de concurrentie uitbouwen. Zonder overdreven aan te vallen, voelde ik dat mijn rijstijl efficiënt was. Ik denk dat ik nu begrepen heb hoe ik een 4x4 turbo moet exploiteren. Met een EvoX moet je vooral het koppel benutten en tegelijkertijd de snelheid hoog houden in de bochten, want de wagen weegt immers anderhalve ton."

Hoewel hij uiteindelijk vrede moest nemen met de tweede plaats in Klasse 3 en de achtste plaats algemeen in de Rally van Wallonië, werd Cédric De Cecco toch beloond met de BFO Award: "Dat is een mooie erkenning van onze prestatie en het bewijst dat de leden van de jury opgemerkt hebben dat we een sterke wedstrijd reden. Sinds deze Award in het leven is geroepen, werd hij telkens uitgereikt aan piloten die het verdienden. Ik ben blij dat ik nu dat lijstje kan vervoegen. Ik hoop dat ik de BFO Award eer aan kan doen door te starten in de Sezoensrally. Samen met het team wordt eraan gewerkt."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws