www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Review: Deugddoende podiumplaats voor Viaene
06.05.2012 - 19:04, persbericht

Aankomen was de enige ambitie van Mathias Viaene en Pieter Vyncke in de Rallye De Wallonie, de derde manche van het BFO Belgian Rally Championship 2012. Maar het Safety On The Road, Speed On The Track team deed meer dan dat. Na een weekend waarin ze constant voorin te vinden waren, sloten ze de wedstrijd af met een derde podiumplaats.

Mathias Viaene kende dit jaar nog maar weinig geluk. Zowel in de Rally Van Haspengouw als de TAC Rally moest de piloot uit Waregem met pech naar de kant. Het voorbije weekend moest er in Namen gescoord worden, wilde het Safety On The Road, Speed On The Track team nog iets van hun nationale campagne maken.

De Rallye De Wallonie startte op vrijdagavond met twee doortochten op de Citadel van Namen. Tijdens de eerste rit werd Mathias Viaene net als alle andere toppers het slachtoffer van een felle regenbui. Door het lange oponthoud dat hieraan voorafging, stond iedereen op slicks met een matige tijd als gevolg. De tweede run werd wel met aangepast schoeisel gereden, maar toch met de nodige voorzichtigheid benaderd. De eerste dag eindigde zo op een negende plaats op 23 seconden van leider Patrick Snijers. Zaterdagmorgen begon het echte rallywerk en Mathias Viaene trok meteen in de aanval. De NCRS Subaru Impreza WRC S12 klokte de ene toptijd na de andere, waardoor het Waregemse tweetal snel de derde plaats in het vizier kreeg. Even leken ze de strijd met Jonas Langenakens te verliezen na een lekke band op Kp 10 Natoye, maar omdat hun teamgenoot in het slot van de dag zelf meermaals in de fout ging, mochten ze alsnog als derde de slotdag aanvatten. Hoewel ze bijna 2 minuten voorsprong hadden op Erik Van Loon, vierde in de tussenstand, bleven Mathias en Pieter zich zondag onderscheiden met snelle chrono’s. De derde plaats was na afloop een mooie beloning voor een prachtig weekend.

“Het doet deugd om nog eens op een podium te staan,” glunderde Mathias Viaene na de podiumceremonie. “Tweemaal met een WRC aan de start in Jambes en tweemaal op het podium, schitterend! Ook voor de mensen van NCRS en het ganse team is dit een mooie beloning voor al hun inzet. We hebben het ganse weekend goed gereden en scherpe tijden gedraaid, waaronder enkele besttijden. En dat terwijl Pieter Tsjoen en Patrick Snijers nog voluit gingen. Ik ben dan ook zeer tevreden na een probleemloze rally en kijk al uit naar onze volgende wedstrijd.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws