www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Review: Ophanging houdt Van Woensel uit top-10
06.05.2012 - 22:51, persbericht

In de aanloop naar de Rallye de Wallonie had het Heli Racing team opnieuw enkele aanpassingen doorgevoerd aan de BMW 130i van Chris Van Woensel en co-pilote Justine Demeestere. De nieuwe motor was een voltreffer, maar de ophanging werd te licht bevonden. Ondanks de problemen werd de derde manche van het BFO Belgian Rally Championship op een veertiende plaats afgesloten.

De Rallye De Wallonie ging vrijdagavond van start met twee showproeven op de Citadel van Namen. Leuk voor het publiek, maar voor de piloten was het uitkijken geblazen door de wisselvallige weersomstandigheden. Op deze korte proef kon men meer verliezen dan winnen. Chris Van Woensel en Justine Demeestere hadden nog een extra probleem, want door een defecte alternator moesten ze zonder lichten op pad. Een 27ste plaats na de openingsdag was niet het gedroomde resultaat.

Op zaterdag volgde het echte rallywerk en het sympathieke duo vertrok voor een strijd met het mes tussen de tanden. De chrono volgde, maar helaas bleven ze ook in het verdere verloop van de rally niet gevrijwaard van pech.

“De wagen was maar net klaar voor de Rallye De Wallonie, zodat er geen tijd was om de aanpassingen te testen. De nieuwe M3 3.2 motor is goed, maar de ophanging kan de pk’s niet aan. Daardoor kwam de ophanging zaterdag schuin te staan. Op service werd alles opgelost, maar in de volgende ronde kregen we na 5 km terug problemen met de ophanging. We besloten dan maar om de slotronde af te werken met de originele ophanging, maar nu brak er een bout af. Daarom werden de twee resterende proeven aan een rustig tempo afgewerkt met het nodige tijdverlies. Tijdens de laatste servicebeurt heeft men alles gerepareerd, maar zondag opnieuw hetzelfde euvel … de ophanging achteraan. We kunnen toch tevreden terugblikken op de wedstrijd, want het team heeft fantastisch werk geleverd. Jammer van de problemen, maar dat hoort bij het ontwikkelen van wagen. Telkens we pechvrij onderweg waren, lagen onze tijden in de buurt van Tim Van Parijs die hier als zesde eindigt. Dat belooft voor de toekomst. Als we nu voor de Sezoens Rally de ophanging achteraan goed krijgen, ziet het er goed uit,” besluit Chris Van Woensel.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws